Siden skolegutten vår er ikke så glad i å spise brød, så har vi prøvd å finne ut alternativer for ham å ha med i matpakken. Vi fikk tips fra naboene om en god glutenfri Calzone oppskrift som de hadde sett på tv2 sin nettsider. Og det ble en suksess!
Her er oppskriften:
Calzone (ca. 10 stk)
½ pakke gjær
2 dl lunken melk
1 ss Fiber Husk
1 ss olje
½ ts salt
2 ss Crème Fraîche
4 dl Fin Semper mel (start med 4 dl)
Fyll:
1 pk. smårett skinke
1 pk. reven os
(man kan også ha tomatsaus inne, men gutten vår liker ikke det)
Løs opp gjæren i lunken/ fingervarm melk. Visp i fiberhusk og la det svelle ca. 10 min. Tilsett olje, salt, crème fraîche og mel. Arbeid deigen godt, tilsett mel. Dekk til og la den forheve i ca. 30 min. Elt deigen godt og tilsett mel til deigen er smidig og lett å kjevle. Del deigen i ca. 10 like store deler, form hver del til en "bolle". Kjevl den til en tynn rund plate, eller klapp de ut med hånden. Legg fyll på midten. Brett deigen over og klem kantene godt sammen.
Stek 250 grader ca. 10 min
Link til nettsida: Pizza og calzone
Mannen min lager stor porsjon når han baker og så fryser han de ferdige calzonene. Gutten får med seg en eller to calzone i matpakken og han varmer de i mikroen på skolen. Anbefales :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar