14.05.2011

Lavkarbobrød

Jeg har fortsatt ikke klart å lage noe godt glutenfritt brød, men fann en oppskrift på lavkarbobrød på nettet, og tenkte å prøve den. Den eneste ingrediens som hadde gluten i oppskriftet var kruskakli, og den erstattet jeg med Pan Grati fra Schär (glutenfritt grillmel).

Her er oppskriften: Verdens beste lavkarbobrød

Nå vet jeg ikke om dette er verdens beste lavkarbobrød, siden jeg ikke har smakt noe annet lavkarbobrød, men jeg likte nå det. Det er jo ganske annerledes enn vanlig brød, på grunn av at det er så mye egg i det, men veldig god variasjon til det vanlige glutenfritt brød.

Jeg brukte rømme i stedet for creme fraiche og la til litt salt. Så prøvde jeg også en versjon med 50 g hasselnøtter i, men syntes at brødet ble litt for kakeaktig då. Neste gang skal jeg prøve med litt med Pan Grati, eller kanskje litt glutenfritt mel i. Det er lurt å bruke bakepapir i brødformen, siden deigen stikker veldig.

Men jeg anbefaler definitiv å prøve dette brød! Det var også veldig lett å lage.


Bildet av brødet er fra nettet. Mitt ble mye lysere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar