08.04.2011

Fiskepinner

Fiskepinner, den travle småbansfamiliens redning til kjapp middagsmat. Men de har jo gluten... Google! 'Glutenfri fiskepinner'... Voilá! Nesten som å lage vanlige seibiff. Bare erstatte hvetemel med polenta-mel. Og skjær filéen i biter som er mindre og tynnere (som fiskepinner). Altså, dypp bitene i egg, rulle rundt i polenta krydret med salt og pepper og steike i panna eller i ovnen. Jeg laget en hel langpanne og hev i ovnen. Kjempebra resultat! Vi spiste dem som middag neste dagen også. Og hjemmelaget fiskepinner var sikkert sunnere enn fiskepinner kjøpt i butikken :-)

Familiens dom: Ungene likte de med smør og masse sitronsaft på toppen (de elsker sitronsaft), og de nesten kjøpte de som fiskepinner. Mannen min påstod at de var kjempegode (men han er ikke en helt objektivt testsmaker).

P.S. Polenta-mel eller maismel kan kjøpes mye billigere fra internasjonale matbutikker enn fra vanlige matbutikker. Men sjekk at det er glutenfritt!

6 kommentarer:

  1. Det funker også utrolig bra med kyllingfilet-biter istedet for fisk - nam nam!

    SvarSlett
  2. Men husk: Det er ikke sikkert at mel er glutenfri når du kjøper den fra international matbutikk.

    Samme fabrikk kan behandle/pakke forskjellige meltype (og deretter inneholde opp til 15-20% andre mel også) Men om det stå på pakken glutenfri da er det mer sikkert...
    Laura :D

    SvarSlett
  3. Bra å vete! På mais-melen jeg kjøpte, står det glutenfri og at det passer til spesial dietter, men på Polenta-mel står det faktisk ikke. Vet du om det er trygt å kjøpe risnudler der, eller bør det også stå glutenfri på de?

    SvarSlett
  4. Det finnes glutenfrie fiskepinner i butikkene. De smaker godt, og inneholder litt mer fisk enn tradisjonelle fiskepinner.

    SvarSlett
  5. Godt å vite! Vet du hvem som produserer slike? Eller hvor får man tak i de?

    SvarSlett