18.04.2011

Vafler

Mannen min er vaffel-masteren i huset og han har eksperimentert med glutenfri vafler. Han startet med den enkleste: glutenfri vaffelmix fra Toro. Disse ble helt ok og ungene gomlet inn vaflene.

En dag når vi ikke hadde en slik ferdigpose hjemme når han skulle lage vafler, så brukte han bare vanlig vaffeloppskrift og erstattet hvetemel med glutenfri melblanding (Toro lys blanding). Disse vaflene ble også gode og alle spiste store mengder.

Etter noen gode glutenfri baketips han fikk på bakekurs, tenkte han å eksperimentere litt mer. Med å bruke Psyllium (kostfiber/fiberhusk) og litt vaniljesukker i tillegg til det vanlige, fann han det optimale oppskriften. Han brukte også Schär sin glutenfri melblanding (siden vi ikke hadde noe annet hjemme akkurat då). Denne er jo den billigste glutenfri melblandingen man får fra butikkene, men passer ikke til all baking.

Frodes vaffeloppskrift:

A) 4 dl melk
1 ss rømme
1 barneskje psyllium

B) 2 egg
2 ss sukker

C) 3,5 dl melmix
1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1/2 ts kardemomme
1 toppa ts vaniljesukker

Bland A, B og C hver for seg, og så i lag. Tilsett ca. 1 dl vann for å få bra tykkelse.

Med denne oppskriften ble vaflene luftigere, hadde en fin konsistens og hadde en fortreffelig smak. Familiens favoritter :-)

2 kommentarer:

  1. De var knall, om jeg får lov til å si det selv! :)

    SvarSlett
  2. Takk! Fantastiske oppskrift som var enda bedre enn den fra pose!

    SvarSlett