På kurset bakte vi brød, boller og kringle. Generelt gjeldte de samme reglene for glutenfrigjærbakst. Det var best å lage deigen med kjøkkenmaskin fordi den skal være veldig løs. Så skal man bruke fiberhusk (psyllium) for å få seighet i deigen, og helst litt surmelk eller kesam. Deretter er det tiden som er viktig: Å la maskinen blande deigen lenge og etterpå å la deigen heve lenge. Altså, krever litt tålmodighet. En god tips var også å bruke en silikon bakematte når man former deigen.
Jeg skal ikke skrive oppskrifene her, men ville bare si at kurset var veldig nyttig. Det er en ting å lese fra en oppskrift hvordan man lager noe, og en helt annen når man faktisk ser hvordan det gjøres. Spesiellt når det gjelder ting som glutenfri gjærbakst som gjøres ganske annerledes enn vanlig baking.
Så var det bare å prøve dette hjemme… Vi bestemte oss å prøve med kanelboller. Og til vår stor overraskelse, det ble begge pene og smakfulle!
Kanelboller mannen min laget hjemme etter kurset :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar