
Som fersking, kjøpte jeg Sempers ferdige pizzabunner fra butikken. Greit nok, gutten likte de og var til og med stolt av å ha sine egne pizza bunner. Men disse bunnen er mildt sagt: Svindyr! Over 70 kroner for to små bunner. Med slike priser blir det ikke pizza ofte hos oss, og derfor måtte jeg finne alternativer.
For noen dager siden kjøpte jeg glutenfri pizzabunnmix fra Orgran. I pakken står det 'just add water', men når man leser instruksjonene bak så finner man ut at man trenger faktisk også sukker, gjær, olje og litt rismel. Men det hadde vi nå hjemme. Grei

oppskrift, deigen var lett å håndtere (ikke klissete) og det ble en stor fin pizzabunn av det for hele familien (en langpanne). Ungene likte pizzaen godt og det smakte neste ikke glutenfritt. Faktisk med litt mer krydrete topping (vi hadde en barnepizza men kun skinke og ost), så tror jeg at man ikke hadde engang merket at det var en glutenfri bunn. Kan anbefales! Og prisen var jo også bare halvparten av det som de ferdige bunner koster.
Da gjenstår det bare å prøve å bake pizzabunn fra vanlig glutenfri melblanding. Det skal jeg prøve for neste pizzamiddagen!
De ferdige bunnene fra Sempers har forresten hvetestivelse i dem, som ikke alle tåler.
SvarSlettPizzabunnen fra Schär inneholder ikke hvetestivelse...Og er litt??? rimeligere enn Sempers..
SvarSlettNå fann jeg Schär sin pizzabunner fra Obs og de er mye billigere enn Semper sin og uten hvetestivelse, flott! Orgran melmix vinner fortsatt med tanke på pris men det er jo litt mer jobb å lage de.
SvarSlett