Eller lihamakaronilaatikko, som det heter på finsk. En veldig vanlig finsk hverdagsmat og mange finske ungenes favorittmat. Den laget jeg i går første gang glutenfritt. Her er det ikke noe store triks, men kun å erstatte vanlig makaroni med glutenfritt. Men jeg har lyst til å skrive om det her, siden denne retten er en veldig lett og enkel rett for å lage i store porsjoner og å fryse resten til flere middager. En fin rett til travle småbarnsfamilier :-)
Oppskriften er følgende:

2,5 dl makaroni (jeg brukte Sempers Maccheroni)
300 g kjøttdeig
1 løk
1 ts salt
litt hvitpepper
5 dl melk
2 egg
1 ts salt
2 ts sukker
1) Kok makaroni, og stek kjøttet og løk med salt og hvitpepper
2) Bland makaroni og kjøtt, og legg i en smurt ildfast form
3) Visp sammen melk, egg, salt og sukker, og hell på toppen av kjøtt-makaroniblandingen
4) 30-40 min i 200 grader, dvs. til melk-eggblanningen er blitt fast
Dette ble like godt med glutenfri makaroni enn den vanlige! En garantert suksess i vår familie :-) Jeg tror ikke noen engang merket at det var glutenfritt. Så er det bare å justere oppskriften etter egne ønsker. Jeg for eksempel har i mindre løk, fordi ungene liker det ikke så godt. Men så krydrer jeg ofte med litt hvitløk. Mange bruker også ost på toppen. Hyvää ruokahalua! God appetitt!

Resten ble til lunsj neste dag :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar